Aerofit 

 

STAC/4iiii AEROFIT-

Virtuel Vindtunnel 


Opnå en mere aerodynamisk position på cyklen

  • Optimer din performance med dit udstyr

  • Øg hastighed og komfort med det samme watt-output

  • Optimer position af arme, hoved og skulder

  • Få anbefalinger til valg af aero-hjelm

  • Find det hurtigste drikkesystem og hjulsæt til ironman

  • Ideelt til: Triatleter forud for ironman, optimering af positionen på TT- cyklen eller landevejscyklen

  • Kort svartid på analyse (3 arbejdsdage)

 

Pris for aerofit 1.900 kr. 

Pris for aerofit inkl. bikefit 3.300 kr.

 

 

Aero10.JPG
aero25.JPG

Hvad er Stac's Virtuelle vindtunnel?

Bikeoptimize samarbejder med STAC som er et canadisk firma, der har speciale i aerodynamik, animation og fluid dynamik (læs evt. mere: www.staczero.com)

Hos Bikeoptimize scannes rytteren. Scanningen omsættes til en 3D model med din position på cyklen, cyklens indstilling og det udstyr du benytter. Herefter sendes alle nødvendige oplysninger til STAC, som udfører analyser og fluid dynamiske beregninger (begrænsende faktorer som fx manglende indstillingsmuligheder af styr medregnes).  Efter 3 dage modtager du resultat i en rapport – her findes blandt andet den din bedste position på cyklen.. Der er efterfølgende mulighed for at få udført cykelændringer hos Bikeoptimize. 

De tre step af udførelsen

1: 360 graders scanning af rytter, cykel og hjelm med cyklen monteret i en stationær position

2: Analyse af position på cyklen.

3: Rapport med CdA resultater, baseline og nye position. Opfølgning og indstilling udføres hos Bikeoptimize. (Forvent svar efter 3 hverdage)

Hvorfor vælge et aerofit? 

Ved at justere styrets position og ændre skulder, hoved og hænders position,kan gevinsten betyde en 10 min. hurtigere tid på en ironman. På en enkeltstart kan ændringer af positionen også betyde vigtige sekunder og minutter, og for landevejsrytteren kan gevinsten måles ved væsentlig lavere watt-ydelse, når der køres fladbanerace.


Med STACs virtuelle vindtunnel kan du få anbefalinger til hvilken aero-hjelm, der bedst passer til din position og køre stil på cyklen. Har du et ønske om en anden aero-hjelm, findes der data for hjelmens forventede fluide strømninger, som kan kobles sammen med de nye animerede scanninger hvorved den bedst egnede hjelm findes i koblingen mellem rytteren, den valgte position og hjelmens udformning. Andre opsætninger som drikkesystem, skoovertræk og tøj er ikke uvæsentlig i forholdt til aerodynamik. Fx kan der med STAC foretages test om drikkedunken skal sidde på cyklen, mellem ekstensionsbars eller bag sadlen - og gevinsten kan ses ved den mest optimale placering.

simon tt redigeret .png
Aero10.JPG

BIKEFIT forud for aerofit?

Det kan anbefales at få foretaget et bikefit forud for aerofittet. Den aerodynamiske position er ikke meget værd, hvis position i sadlen er ustabil og der derved ikke kan produceres tilstrækkeligt power. For at
skabe et stabilt fundament, skal indstilling af klamper, sadlens højde og sadel-setback indstilles efter hofternes smidighed, core-stabiliteten og andre anatomiske forhold.

Hvis du har et stabilt fundament og sidder stabilt i sadlen, kan aerofittet udføres. Her fokuseres på den position, hvor du opnår det bedste draft og dermed opnå den hurtigste position. At mindske draft er at nedsætte de luftstrømninger bag dig på cyklen.

Du skal forvente 1 time til et aerofit.  Hvis du vil have foretaget bikefit forud for aerofittet, skal du forvente 3 timer. 3 dage efter bør du komme og få finjusteret setuppet.


Har du spørgsmål til aerofit eller bikefit kan du få svar på mail, telefon eller facebook.

Bikefit triathlon.jpeg

aerofit Rapport

Otte udvalgte positioner A:H med forskellige udfald. Position G ses som den hurtigste i tabel 3.

Aero10.JPG
Aero21.JPG
Aero3.JPG
Aero9.JPG
Aero6.JPG
aero24.JPG
aero22.JPG
aero14.JPG
aero16.JPG
aero17.JPG
aero15.JPG
aero20.JPG
aero13.JPG
aero12.JPG