BIKEFIT

Bikefit der tilpasser cyklen din anatomi, din køre stil

og dit niveau som cykelrytter

BIKEFIT 1

 • Interview 

 • Fysioterapeutisk undersøgelse af fleksibilitet og kropsstabilitet.

 • Analyse og korrektion af position på cyklen.

 • Gratis opfølgning indenfor 2 mdr. efter udført bikefit (pris 500 kr). 

 • Rapport med beskrivelse af bikefit, den nye indstilling af cykel samt individuel tilpasset træningsøvelser.

       Et bikefit udføres på alle typer cykler (Racer, MTB, TT, Tri  Gravel)

      Husk at medbring: cykel, cykelsko og cykeltøj

 2-3 timer  1.800 kr. 

Opfølgning på bikefit

 • Ved køb af et fuldt bikefit, tilbydes én gratis opfølgning på et bikefit, indenfor 2 mdr. Ved behov for flere opfølgninger, kan en opfølgning tilkøbes. 

 • Behovet for en opfølgning kan eksempelvis opstå, ved køb af nyt udstyr som sadel, sko, eller hvis fortsat oplever ubehag ved kørsel på cyklen. 

 

600 kr.

SKO-FIT

 • Udførlig indstilling af klamper.

       Medbring: cykel og cykelsko  

600 kr.

_PF_6634.jpg
Bikefit triathlon.jpeg

Ved et bikefit opnår du:

Øget ydelseseffekt: Kroppens anatomi - specielt lårbenslængde har indflydelse på hvordan sadelhøjde og sadel-setback, skal indstilles. Knæets position skal placeres rigtigt over center af pedalen, da den bedste nyttevirkning i forholdt til kraftvektorer opnås herved.

Bedre komfort: Ofte kan problemer i kontaktpunkter mellem rytter og cykel skyldes en uhensigtsmæssig indstilling af cyklen, hvilket kan medføre sovende hænder og fødder og nedsætte blodomløbet i skridtet.

Bedre stabilitet og derved bedre styreegenskaber af cyklen: Det ses ofte, at mange ryttere har svært ved at nå styret pga. af fabrikssammensatte frempinde og sadelpinde, hvilket også gør, at de har svært ved at nå bremsen og skiftegreb.

Mere aerodynamisk position: Et lille frontareal er vejen til en mere aerodynamisk position på cyklen. Hvis hovedmålet med et bikefit er at opnå en mere aerodynamisk position, fokuseres bikefittet på at nedsætte frontarealet uden at output i pedalerne mindskes.

Kør hurtigere og længere: Med en optimal position på cyklen sikres den bedste køre-økonomi, hvor den energi du genererer, mest effektivt overføres til cyklens fremdrift - eller sagt på en anden måde: den optimale position sikrer den mest effektive kraftoverførsel fra ben til pedaler! Dette betyder naturligvis, at du kan præstere bedre, hvad enten det drejer sig om at køre hurtigere eller længere.

 

Undgå skader og ubehag: Jo mere tid du bruger i sadlen, desto større er risikoen for, at du får overbelastningsskader eller smerter / ubehag, hvis din cykel ikke er korrekt indstillet ift. din unikke anatomi. De dele af kroppen der oftest påvirkes, er de dele, der er under hårdest belastning ved cykling, såsom fødder, knæ, baller og ryg. Mange ryttere vil dog også nikke genkendende til fx ”sovende”, følelsesløse hænder samt ømme arme, skuldre og nakke. Alle disse problemer kan være forårsaget af eller forværret af et dårligt samspil mellem rytter og cykel!

Jeg har mange ryttere, der opsøger mig pga. smerter / ubehag under eller efter kørsel. Men også ryttere der ikke føler meget ubehag ved kørsel, kan efter et bikefit blive overraskede over, hvor meget bedre komfort et bikefit kan give - og dermed hvor meget mere glæde, og bedre præstationer, det kan give!

Hvem kan have gavn af et bikefit

 • Bikefit er til den kræsne eliterytter, der har øje for detaljen, som presser sig selv og sit udstyr til det yderste, og som ønsker at opnå højere effekt og forbedret aerodynamik.

 

 • Bikefit er til mountainbike- og Gravel-rytteren, der ønsker at opnå højere output i sit træd og bedre stabilitet på cyklen.

 

 • Bikefit er til enkeltstarts- (TT) og trirytteren, hvor fokus er på den aerodynamiske position. 

 

 • Bikefit er til motionisten, der ønsker en bedre komfort.

 

 • Om du skal køre søndags-VM på landevej, MTB, Gravel, TT eller Tri, kan store såvel som små ændringer gøre forskellen.

44772663_1938654829762256_35811835028019
ET BIKEFIT HOSBIKEOPTIMIZE
FORLØBER SÅLEDES:

 

FORBEREDELSE

Alt bliver bedre med forberedelse. Du bør derfor medbringe: Cykeltøj - så jeg kan sætte markør på dit tøj og se din profil. Cykelsko - gerne flere par og gerne dine gamle, udpinte cykelsko. Den cykel der skal bikefittes/tilpasses til dig.

INTERVIEW

Et bikefit indledes med en samtale, hvor dine fokuspunkter, mål og forventninger samt eventuelle skader afdækkes.

 

FYSIOTERAPEUTISK UNDERSØGELSE

Anatomisk udmåling af kropsbygning samt tests af stabilitet og fleksibilitet. Dette vil give et billede af dine fysiske forudsætninger og din biomekanik. Et centralt fokuspunkt er bl.a. fødderne, da en korrekt justeret sko/pedal-grænseflade kan forbedre pedaldynamik, ydeevne og komfort.

TESTS

Dynamisk analyse af din position på cyklen, hvor dine bevægelser måles og analyseres. Dette er et vigtigt redskab til feedback på din kropsholdning. 

INDSTILLING AF CYKEL

Justering af cykel foretages med millimeters nøjagtighed, indtil det ønskede resultat foreligger.  

 

OFØLGNING

Ændringer kræver tilvænning og dårlige vaner ændres sjældent fra dag til dag. Derfor skal et bikefit afprøves og tilvænnes i 2-3 uger med minimum 2-4 ture i sadlen. Opfølgning og tilpasning af dit bikefit er gratis.

Efter et udført bikefit modtager du en mail med en beskrivelse af dit bikefit. Derudover får du relevante trænings- og udspændingsøvelser tilpasset dig. Øvelserne skal fx øge din smidighed og styrke og nedsætte risikoen for skader.

KNÆ_MED_VINKLER.PNG.jpg