Case Study: Fra motionist til licensrytter/elite på den anden side af 30 år.

Opdateret: 23. jan. 2020Træningsplanlægning skal passe til den tid du har til rådighed - og faktisk kan du opnå rigtigt meget med bare 6 timers træning i ugen!

Noget af det jeg arbejder med i min træning af atleter, er konceptet "kort og hårdt". For professionelle ryttere kan andelen af intervaller eksempelvist være 10% af den samlede træningstid, hvor resten er lav intensitet. Men for amatører som også skal passe arbejde og familie, kan det være mere fordelagtigt at køre en højere procentdel af træningstiden som intervaller. Man kan med andre ord ikke forvente at få særligt meget ud af "bare" at køre nogle kilometer, når man ikke kan lægge særligt mange timer i ugen. Man får mere for pengene hvis man kører mere højintenst! Sagt forenklet, kan man blive en skarp rytter der kan være konkurrencedygtig i op mod 3 timers løb.

En rytter som jeg har rådgivet i nogle år, er Simon. Simon har kørt licenscykling i 5 år, og startede i den spæde alder af 32. (Det er aldrig for sent at starte!)

Simon har kørt rigtigt mange intervaller, og har i snit trænet 7-10 timer i ugen. Intervallerne kan i nogle perioder udgøre 30-40% af træningstiden. Det er på baggrund af en kort og hård approach at han har kunnet være konkurrencedygtig og vinde løb som licensrytter. Fokus har været på enkeltstarten, og her er det blevet til sejre i C klassen og B klassen, foruden sejr i UCI Amatør VM kvalifikationsrunden i Grindsted 2018.


Simon synes selv det har været rigtigt fedt med den korte/hårde træningsform, og det er en træningsform der passer ham rigtigt godt. Men da man kører lidt længere i B-klassen(tit 120km), synes han at han begynder at mærke at han mangler lidt bund. Eller sagt på en anden måde: Grænsen for hvad der kan lade sig gøre for denne rytter med kort/hårdt træningsformen er måske nået. Så efter 2019 sæsonen satte vi os ned og diskuterede hvordan man med den tid han har til rådighed, kan få kabalen med en større base til at gå op med hans familie og arbejde, frem mod 2020 sæsonen. Det bliver spændende at følge denne rytter i den kommende sæson.

Jeg tilbyder (træningsvejledning i forskellige gruppe, alt efter hvor mange ydelser og kontakt der ønskes. Pakkerne er opdelt Basis 600,- pr. mdr., Premium 1.000,- pr. mdr. og La Marmotte 1.350 kr. pr. mdr.), book tid til en samtale eller ring og lad os se hvad der kan lade sig gøre for dig!

57 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle